Hej! Jag skulle vilja höra vad ni har att säga om fryst, nyslungad honung. I somras frös jag in ett antal burkar med nyslungad honung. Hade hört att den skulle se ut som nyslungad, när jag tinade den. Alla honung i burkarna har kristalliserat redan i burken eller inom en vecka efter att jag tagit fram den i rumstemperatur. Det som överraskat mej är att denna honung är otroligt slät och fin! Trots att jag alltså inte rört den. Vad är det som händer med honungen när den är fryst???
Det händer i princip ingenting i den frusna honungen. Det kan dock vara så att det funnits lite kristalliserad honung i kakorna du slungade. Då är honungen redan ympad. I frysen sker kristalliseringen mycket, mycket långsamt. När du tinar upp den så är processen i gång igen. Tänk på att inte marknadsföra fryst honung som nyslungad, för det är den verkligen inte. Sälj den som flytande, om den nu är det.
Författare
Inlägg
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in