Äppelkaka med honung a la halloween

2019-10-14

Busenkelt recept på äppelkaka med honung lagom till halloween.

Ingredienser:

2 paket kyld rund pajdeg alternativt smördeg
4-5 äpplen
4 msk honung
2 tsk kanel
75 g smör

Gör så här:
Tina eventuellt pajdegen om du köpt fryst.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan honungen så att den smälter.
Lägg sedan i äpplena i kastrullen och rör om i några minuter och tillsätt kanel.

Smöra botten på en pajform .Täck sedan botten i pajformen med en pajdeg.
Bred ut äppelblandningen över pajdegen.I den andra pajdegen skär du ut ögon, näsa och mun. Placera utskurna pajdegen över äppelblandningen i pajformen. Bra om man är två, det var lite trixigt.


Grädda äppelpajen i 30 minuter i mitten av ugnen. Lägg över smörpapper om du ser att pajen får för mycket färg.
Ta ut äppelpajen och låt den svalna något.
Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

Text och foto: Mia Karlsvärd