Hem › Forum › Honung och andra produkter från bikupan › Äppelcider med honung.
-
FörfattareInlägg
-
2012-09-22 kl. 14:30 #14429Gamla ForumetanvändareForumledare2012-09-22 kl. 14:35 #16744Gamla ForumetanvändareForumledare2012-09-22 kl. 18:31 #16746Gamla ForumetanvändareForumledare
Man kanske ska gör ren kompost kvarnen och kör lite 😉
mvh edward 😛
2012-09-22 kl. 19:06 #16747Gamla ForumetanvändareForumledareAllt är möjligt! Det blir blaskigt och man få se till att det inte skvätter på det elektriska.
Ett annat problem är att hitta bra flaskor för must och cider. Till cider fungerar sparade Pommac flaskor och det finns kork och försegling (agraff) som passar.
IKEA flaskorna kan spricka vid sterilisering och korken suger! Clas Olsson flaskorna är för dyra (49 sek) för en skitflaska där trådarna till korken har Indisk kvalitet.
2012-09-23 kl. 17:01 #16753Gamla ForumetanvändareForumledareHej!
Fina bilder, vad är det för press du har?
mvh Anders2012-09-23 kl. 17:29 #16754Gamla ForumetanvändareForumledareApparaterna är inte helt gratis. Hydropressen är på 40 liter och köpt här.
Pressen är av hög kvalitet och filtren kan tvättas i maskin.2012-09-24 kl. 08:35 #16764Gamla ForumetanvändareForumledareAlla flaskor med ”riktig” patentkork kostar lite mera. Vill man ha en lite speciell flaska för sin Saft/Must finns det lite snyggare kantigare flaskor.
Dessa fungerar och håller hur länge som helst om man sköter dem. Gummipackningar finns att köpa.http://www.hus-modern.se/12-st-flaskor-kantiga-%C3%A1-1-liter-p-229-c-157.aspx
2012-09-27 kl. 16:54 #16775Gamla ForumetanvändareForumledareDet blev de här bruna 1L retro flaskorna till slut med riktig bygel (patentkapsyl) i porslin.
Flaskan klarar +100 grader i ugn och bygeln tål kokhett vatten.
Flaskorna:
2012-09-27 kl. 16:56 #16776Gamla ForumetanvändareForumledareMånga nya patentkapsyler har tunn olämplig trådning medan den gamla sorten var gjord av fjäderstål och har riktigt gummi i packningarna.
Patentkapsylen i porslin.
2012-09-27 kl. 19:42 #16778Gamla ForumetanvändareForumledareTack för tipset Sten-Åke!
Jag har ca 15-20 l must som stått på jäsning i 2 veckor och nu har det slutat bubbla och klarning pågår. Helt klart skall jag pröva att söta med lite honung (istf socker) innan jag fyller på flaska.
Spännande.
2012-12-25 kl. 08:38 #17120Gamla ForumetanvändareForumledareNu har jag börjat tappa upp ciderflaskorna. Innehållet har bara ca 2-3% alkohol och en hel del bubblor och snuskigt torr och sträv. Efterjäsningen med honung gick tydligen långsamt och fick inte samma explosiva utveckling som med socker.
-
FörfattareInlägg
Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in