Hem › Forum › Honung och andra produkter från bikupan › Äppelcider med honung.
-
FörfattareInlägg
-
2012-09-22 kl. 14:30 #14429
Gamla Forumetanvändare
Forumledare2012-09-22 kl. 14:35 #16744Gamla Forumetanvändare
Forumledare2012-09-22 kl. 18:31 #16746Gamla Forumetanvändare
ForumledareMan kanske ska gör ren kompost kvarnen och kör lite 😉
mvh edward 😛
2012-09-22 kl. 19:06 #16747Gamla Forumetanvändare
ForumledareAllt är möjligt! Det blir blaskigt och man få se till att det inte skvätter på det elektriska.
Ett annat problem är att hitta bra flaskor för must och cider. Till cider fungerar sparade Pommac flaskor och det finns kork och försegling (agraff) som passar.
IKEA flaskorna kan spricka vid sterilisering och korken suger! Clas Olsson flaskorna är för dyra (49 sek) för en skitflaska där trådarna till korken har Indisk kvalitet.
2012-09-23 kl. 17:01 #16753Gamla Forumetanvändare
ForumledareHej!
Fina bilder, vad är det för press du har?
mvh Anders2012-09-23 kl. 17:29 #16754Gamla Forumetanvändare
ForumledareApparaterna är inte helt gratis. Hydropressen är på 40 liter och köpt här.
Pressen är av hög kvalitet och filtren kan tvättas i maskin.2012-09-24 kl. 08:35 #16764Gamla Forumetanvändare
ForumledareAlla flaskor med ”riktig” patentkork kostar lite mera. Vill man ha en lite speciell flaska för sin Saft/Must finns det lite snyggare kantigare flaskor.
Dessa fungerar och håller hur länge som helst om man sköter dem. Gummipackningar finns att köpa.http://www.hus-modern.se/12-st-flaskor-kantiga-%C3%A1-1-liter-p-229-c-157.aspx
2012-09-27 kl. 16:54 #16775Gamla Forumetanvändare
ForumledareDet blev de här bruna 1L retro flaskorna till slut med riktig bygel (patentkapsyl) i porslin.
Flaskan klarar +100 grader i ugn och bygeln tål kokhett vatten.
Flaskorna:
2012-09-27 kl. 16:56 #16776Gamla Forumetanvändare
ForumledareMånga nya patentkapsyler har tunn olämplig trådning medan den gamla sorten var gjord av fjäderstål och har riktigt gummi i packningarna.
Patentkapsylen i porslin.
2012-09-27 kl. 19:42 #16778Gamla Forumetanvändare
ForumledareTack för tipset Sten-Åke!
Jag har ca 15-20 l must som stått på jäsning i 2 veckor och nu har det slutat bubbla och klarning pågår. Helt klart skall jag pröva att söta med lite honung (istf socker) innan jag fyller på flaska.
Spännande.
2012-12-25 kl. 08:38 #17120Gamla Forumetanvändare
ForumledareNu har jag börjat tappa upp ciderflaskorna. Innehållet har bara ca 2-3% alkohol och en hel del bubblor och snuskigt torr och sträv. Efterjäsningen med honung gick tydligen långsamt och fick inte samma explosiva utveckling som med socker.
-
FörfattareInlägg
Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in