Hem › Forum › Honung och andra produkter från bikupan › Honungs baserade produkter + andra som har ingredienser från bikupan
-
FörfattareInlägg
-
2013-01-16 kl. 22:53 #14489Gamla ForumetanvändareForumledare
Vad finns det för honungs baserade produkter + andra som har ingredienser från bikupan?
När man står över glasdisken efter en lång varm dag i bi gården och ska välja glass, finns det några som har honung som huvud ingrediens eller smaksättning?
När man ska valla skidorna inför en vinter koll på ute bi-gården finns det skid valla som är baserat på bi vax eller propolis?
När man kom hem från skid turen och blev förkyld pga man glömde mössan vad finns det för lindring i form av halstabletter och förkylningskurer?
Finns det fler produkter som kommer från kupan mer eller mindre?
mvh edward 😛
2013-02-25 kl. 11:33 #17320Gamla ForumetanvändareForumledareTydligen föl den nya likoren folk på läpparna , det måste vara den svenska honung som gör den till succé
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.5620252-framgangar-for-ny-likor
mvh edward 😛
2013-12-04 kl. 18:49 #17811Gamla ForumetanvändareForumledareEn till som vill göra sitt produkt mer atraktiv genom att ha i honung 😀
Hernö Blackcurrant
Vi har tagit fram en alldeles underbar ångermanländsk produkt. Genom att korttidslagra Hernö Gin tillsammans med svarta vinbär har vi skapat något väldigt spännande. Efter lagringen har honung från bränneriets granne, MittBi, tillsatts. Hernö Blackcurrant kombinerar ginets fräschhet med de svarta vinbärens syrlighet och honungens sötma.2014-12-12 kl. 09:19 #18835Gamla ForumetanvändareForumledareHej,
Jag försöker att hitta nya honungs produkter. Hoppas att andra biodlare vill prova och utveckla mina idéer.
Frank Beal
Mölnlycke BiodlareKola av 50/50 kristalliserad honung och nötsmör.
Jag mätte ut den mängd honung jag behövde, sparade en matsked hård kriatalliserad honung och värmde upp resten av den uppmätta mängden så att den blev mjuk, men hade kristaller kvar. Jag blandade den varma honungen med nötsmöret, och rörde sedan in den sparade hårda kristalliserade honungen. Kolan sätts i kolaformer ock får stå svalt tills den stelnar.
………
Man får en relativt näringsrik kola.
Honungens näring plus:
Protein:
Jordnötssmör – 31g per 100g smör
Hasselnötssmör – 16,5g/100g
Cashewnötssmor – 21,1g/100g
Sesamsmör (tahini) – 24g/100g ( Pumpakärna halvah – min favorit)40 – 60g fet per 100g, mest omättade,
-
FörfattareInlägg
Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in