Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
Gamla ForumetanvändareForumledare
Konsistens och färg ändras, ympen blir ljusare och segare.
Gamla ForumetanvändareForumledareYmpen blandas väl och man förvarar den i kylen med vispen i och trär på plastpåse.
Gamla ForumetanvändareForumledareTillverkning av ympen.
Gamla ForumetanvändareForumledareJag har försökt lägga in en bild som hela tiden blir för stor om YMP bilagan som fanns i SBR tidningen. Men det gick inte så bra.
Jag hade ett litet reportage om detta i ett annat forum, man behöver inte alls vara så noggrann med procenten.
Till en 28 kg hink räcker 5-6 dl färskhonung (ca 0,8 kg) och tre stora matskedar kristalliserad honung typ SRB burken med fina processade kristaller.
Allt fixar du i ett 1L rostfritt mått.
Du vispar upp de där matskedarna med färskhonungen i ett par minuter.
Ställer längst upp i kylskåpet med vispen i (numera har jag en visp till en skruvdragare).
Vispar morgon och kväll i 3 dagar.Klart att röras ner i 28kg hinken.
Jag skall bifoga bilder.
Gamla ForumetanvändareForumledare😉
Gamla ForumetanvändareForumledareDen som lever får se … men tidigare har det inte funnits tydlig info inom SBR på en del moment inom näringen.
Jag menar etiketter, tappmaskiner och rundbord. Lika bra att peta in det som finns för intresset är stort.
Det blir lungt igen när påsken tar slut, vädret bättre och jag åker ut på jobb.Gamla ForumetanvändareForumledareDet här var den metod som min mentor visade mig så jag har aldrig provat något annat sätt. Jätteenkelt! Men det var nog bara första gången som jag var så där noga så att jag vägde och räknade procent. Ganska full hink kräver större ymp än ganska halvtom? Vad händer om man ”räknar fel”, kan resultatet bli påverkat? Längre tid för kristallisering kanske? Vad har ni för erfarenheter? Jag har ”lyckats” varje gång utan att räkna procenten.
Gamla ForumetanvändareForumledareGenetikintresset är noterat. Nu börjar vi (Lotta?) planera nästa års bikonferens. Alla förslag och önskemål är välkomna!
Gamla ForumetanvändareForumledareGrattis Sten-Åke. Jag ska skriva mer och nå dit också! Hur många nivåer finns och vad vinner man när man nått toppen?
Gamla ForumetanvändareForumledare…
10 foderlådor
…
1 bigård
…Om jag skulle ge råd till någon som vill gå från 1 till 10 skulle jag justera ett par punkter i listan. Dels satsa på foderplastpåsar istället för foderlåda (lika enkelt, ingen disk, ingen förvaring, billigare). Och dels att direkt satsa på 2 bigårdar med ca 2 km mellan istället för en. När man är ovan är det lättare att få avläggarna att få vara ifred om man flyttar dem direkt. Dessutom för husfridens skull, 10 fullstora samhällen i trädgården märks mer än 3-4 st.
Gamla ForumetanvändareForumledareVem undervisar i genetik på YH? (http://yhbiodling.se)
Gamla ForumetanvändareForumledareDet finns dem som bara syssla med avel och då kan man hyra avelsdrottningar, avla på dem och fripara vidare med den som man har hemma. Det är klart att det kostar men då har man känd avel material och spara tid och kan fokusera på biodling och honungsproduktion
//MonicaMan styr inte så mycket över friparning om man har Luftwaffe i trakterna och inte har luftherravälde. Bina på tomten hemma vill jag kunna sköta i T-shirt.
Gamla ForumetanvändareForumledareDet var bara ett ex. hur jag har i min biodling. Det är fritt fram att välja vilket ramformat man vill ha och som passar i drift.
Gamla ForumetanvändareForumledareHej Marie!
Det är bra att du tar upp den här! Det finns intresse i bi genetik och man lär sig på YH-yrkesbiodling men det är klart att vi skulle kanske försöka att ha kurser eller föreläsningar inom den här ämne. Jag ska ta upp den och se vad vi kan göra. Det är viktig att ha kunskaper.Gamla ForumetanvändareForumledare-”Jag har DADANT yngelrum och 3/4 langstroth i skattlåda”.
Behöver inte betyda att det är helt optimalt då jag har motsvarande volym men 2 x 3/4 langstroth = 1 st Dadant och en 3/4 langstroth låda (alltså 3 x 3/4 langstroth under spärrgaller).
Hävdar att det går precis lika bra!! Hej & Hå …
-
FörfattareInlägg