I detta nummer bjuder vi på en blandning av inspiration och kunskap för biodlaråret 2025.
Honungsbedömning i Stenungsund – ”Vid tveksamhet ska vi hellre fria än fälla”
Hur ser ett bedömningstillfälle ut? Följ med när honungsbedömningskommittén i Stenungsund granskar årets inlämnade prover. Lär dig vad som krävs för att nå toppresultat och få användbara tips för din egen honungsproduktion.
Inspirationskonferens i Hallsberg – med professor Stephen Martin som huvudtalare
Årets konferens bjöd på spännande föreläsningar om varroaresistens och bihälsa. Professor Stephen Martin, en världsledande expert på området, delade sina erfarenheter från forskning på resistenta bi-populationer världen över. Läs om lokala satsningar och nya insikter för behandlingsfria bin.
Apimondia 2025 – tips för att maxa kongressen i Köpenhamn
Biodlare från hela världen samlas i september för att inspireras och lära av varandra. Vi ger dig en försmak av höjdpunkterna, från ApiExpo till spännande föreläsningar och tekniska turer.
Smaksatt honung – julens favoriter och kreativa idéer
Agneta Larsson i Dalsland bjuder på inspiration för att förädla honung med spännande smaker. Upptäck favoriter som saffran-apelsin och fikon i konjak, och lär dig enkla knep för att börja skapa egna smakfulla honungsprodukter.
Tidningen kan bara läsas av medlemmar i Biodlarnas Riksförbund. Är du medlem kan du logga in här.